Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Van-e értelme a fejlesztésnek egy nyelviskola számára?

2008.08.22. 15:51 Kruzslicz Anita    Címkék: fejlesztés üzleti nyelviskola

Egy budapesti nyelviskola vezetőtől egyszer meglepődve hallottam, hogy az ő meggyőződése szerint nincs is verseny a nyelviskolák között. A hely dönt úgyis, hiszen a tanulók a közelükben lévő nyelviskolát választják. Eszerint egy nyelviskolának nem is kell megkülönböztetnie magát a többi nyelviskolától. Hiszen csak a hely dönt. Akkor pedig nincs értelme a fejlesztésnek sem.

Egy gondolatkísérlet

Most képzelje el egy pillanatra, hogy egy olyan világban él, ahol minden termék egyforma. A sarki pékségben már nincs az a finom sós kifli és kalács, amiért be szokott ugarni. Ugyanazt kapja ott is, mintha bármelyik szupermarketben vásárolna. Vagy gondolja el, hogy a cukrászdában, ahová a családjával szokott járni, ugyanolyan fagylaltot és süteményeket vehet csak, mint bárhol máshol. Mindent az egyformaság ural.

Az egyformaság világában nem létezik a vágyakozás, így a Vevő sem tesz semmi rendkívülit, hogy megszerezze, amit akar. A boltok közül is ezért választja azt, ami a legközelebb van hozzá. Vagyis nem a bolt, hanem csakis maga miatt dönt így, és csak racionális okból: hogy ne kelljen annyit gyalogolnia. De amint felkeltik a Vevő vágyakozását, sokkal többet képes megtenni, mint gondolnánk. A döntés pillanatában ilyenkor már nem játszik szerepet a racionalitás (aztán persze megindokolja magának, hogy miért is volt a döntése racionális). Ha valaminek sikerül felkeltenie a Vevő vágyakozását, akkor képes messzebbre elmenni, többet fizetni, többet várni...ilyenkor már ő akar tenni valamit a dologért. 

Mikor lehet szükség fejlesztésre?

Egy nyelviskola esetében úgy gondolom, hogy csak akkor igaz, hogy egyedül a hely dönt a választásnál, ha ugyanazt-ugyanúgy kínálja, mint más nyelviskolák. Ha csak az különbözteti meg a konkurenciától, hogy hol van. Ha nem akar vágyakozást kelteni a Vevőben.

Ha azonban Ön többet szeretne annál, hogy csak a hely alapján válasszák, akkor fejlesztenie kell. Többet, mást, máshogy kell adnia. Azért van értelme a fejlesztésnek, hogy valamiben egyedivé váljon, megkülönböztesse magát a többi nyelviskolától, és felkeltse a Vevő vágyakozását. Ilyenkor már az utolsó szempont lesz, hogy hol is van helyileg a nyelviskolája, vagy hogy mennyibe kerül. Azoknak a nyelviskoláknak persze, akik csak a „helyre bízzák magukat”, nincs szükségük fejlesztésre. Ők viszont mindig csak a környéken élőkre számíthatnak. Hacsak nem csábítja el őket egy másik nyelviskola. 

2 hozzászólás, szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr82626711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás 2008.08.24. 18:26:15

Hát igen, különbözni kell, mert amúgy a kutya se kíváncsi az emberre.

BHajnal 2008.08.24. 19:24:07

A távolságról jutott eszembe: egy pesti ismerősöm, aki most kismama, 3 kerülettel messzebbre megy a nyelvóráért, mert ott gyerekfelügyelet is van.
süti beállítások módosítása