Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Blended learning mint marketingfogás

2008.08.26. 21:07 Kruzslicz Anita    Címkék: marketing üzleti hogyan nyelviskola blended learning

Azok a nyelviskola vezetők, akik most ősszel indítják el blended learning tanfolyamaikat a kereskedelem egyik régi, bevált módszerét használják ki. Ez a bejegyzés a blended learningnek arról a tulajdonságáról fog szólni, ami nemcsak megkönnyíti a bevezetését, de lehetővé teszi azt is, hogy a blended formát marketingfogásként használja egy nyelviskola.

Új és nem új

A blended learning egy elég érdekes dolog. Abban az értelemben, hogy új dolog is, meg nem is. Egy blended learning tanfolyam nem új, abban az értelemben, hogy a tanfolyami órák ugyanolyanok, mint eddig. Nem változik sem a bejárás az órákra, sem a tanár, sem a tananyag, sem semmi más. Ez az, amiért egyszerűbb a blended learning bevezetése, mint más új dologé, hiszen a tanulók nem idegenkednek tőle, mint az új dolgoktól általában. A tanulók tudják milyen egy tanfolyam, hogyan működik, mit várhatnak tőle. Vagyis alapvetően a blended formájú tanfolyam sem új számukra.

A blended learning tanfolyamoknak viszont a hagyományos tanfolyamokhoz képest van egy újdonság értéke is, amit egy nyelviskola jól ki tud használni, hiszen marketingerővel bír. Hiszen ő a hagyományos tanfolyamhoz egy PLUSZ dolgot ad a tanulóknak, akik hozzá iratkoznak be.

A „csomagolás” technika

A nyelviskola vezetők, akik most ősszel indítják el blended learning tanfolyamaikat, nem véletlenül bíznak abban, hogy ezzel több tanuló fog jelentkezni a tanfolyamaikra. (És ha belegondolunk, ugyanazokra a tanfolyamokra várnak több jelentkezőt, amiket a múlt szemeszterben is indítottak, csak most ezeket blended formában kínálják.)

Ezek a nyelviskola vezetők ugyanazt a technikát használják, ami a kereskedelemben már bevált. Gondoljon csak azokra a termékekre, amikhez valamilyen más termék van hozzácsomagolva. Az ember elmegy a boltba a kedvenc kávéjáért, de aztán inkább azt választja, ami mellé kap még valamit: egy szép kávéscsészét, egy doboz kávétejport. Egy nyelvtanuló is azt a nyelviskolát fogja választani inkább, ahol a tanfolyam mellé valami más is van "csomagolva", egyszerűen mert valami plusz dolgot kap más nyelviskolák tanfolyamaihoz képest.

Persze a valódi sikerhez nem elég csak elindítani a blended tanfolyamokat. Ezt a "csomagot" kommunikálni is kell. Vagyis látványosan meg kell jelennie a nyelviskola kínálatában, szolgáltatásai közt. Hogy ebben a nyelviskolában blended tanfolyamok vannak. Hogy ez egy olyan nyelviskola, ahol alapként jár a tanfolyamokhoz az online gyakorlás lehetősége. Hogy itt többet kap a tanuló, mint más nyelviskola tanfolyamain. Mert ez az igazság.

5 hozzászólás, szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr54626720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa 2008.08.29. 19:50:29

Tetszett ez az írás, csak az a baj, hogy ha meg is hirdetünk ilyen blended tanfolyamokat, a tanulóknak fogalmuk sincs mi ez!

Kata 2008.08.29. 20:28:12

Szia Zsuzsa!

Hát, ebben igazad van, de le lehet írni a tanulóknak, hogy mi ez vagy elmondani, amikor jelentkeznek. Egyébként pedig ismerve a diákokat ők kapva-kapnak a plusz dolgokon és végül is nem is baj az elején, hogy nem pontosan tudják, hogy mi ez, ha emiatt jelentkeznek a tanfolyamra. Utána pedig úgyis megtudják. Ez elsősorban a tanfolyam eladásáról szól, ha jól értettem.

Zsuzsa 2008.08.29. 20:43:16

Kedves Kata! Persze, értettem a cikket, bár szerintem nem túl szerencsés zsákbamacskát árulni a tanulóknak.

Kata 2008.08.29. 20:52:55

Nem tudom, hogy ez miért probléma. A diáknak, ha nem ismer, amúgy is zsákbamacska a tanfolyam, nem tudja milyenek lesznek az órák, mennyire vagy jó tanár..stb. A lényeg, szerintem, hogy jót adjál, legalábbis higgyél benne és akkor a diákokat se csapod be. :)

BHajnal 2008.08.30. 20:49:35

Kedves Zsuzsa!

Ha a tanfolyamot "blended-tanfolyamként" próbálja eladni, az valóban nehéz lehet. Érdemesebb ehelyett a magyar megfelelőjét használni (vegyes oktatás, integrált oktatás), vagy konkrétan megmondani, miről van szó. ("Tanáraink személyre szabott online feladatokkal segítik Önt a tanulásban")
süti beállítások módosítása