Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Blog a blended learning órán

2008.11.02. 16:52 BHajnal    Címkék: blogok szakmai blended learning

A fórumokról írott bejegyzésemben szóltam arról, hogy a fórum mintegy hidat képez a tantermi óra és az online elkészítendő házifeladatok között és akár az órai viták, beszélgetések meghosszabbításának is tekinthető. Ilyen minőségében nem a fórum az egyetlen, amit a blended órák kiegészítéseként alkalmazni lehet. Hasonló funkciókat láthat el egy blog is. Ebben a bejegyzésben arról olvashat, hogyan is használható a blog a nyelvoktatásban.

A blogokról sokan azt hiszik, hogy online naplóként funkcionálnak. Valaki leírja, mi történt vele tegnap vagy a múlt héten és ezt aztán sok ember olvassa. Ez a blogoknak azonban csak az egyik fajtája. Vannak másfajta blogok is, például tudásmegosztó blogok. Ezek lényege, hogy írójuk nem a saját kis életéből merít ötleteket a napi témákhoz, hanem egy adott tudományterületen szerzett tudását osztja meg olvasóival.

Egyre többször lehet nyelvtant magyarázó vagy nyelvoktató blogokkal találkozni az interneten, amelyek a nyelvtudás fejlesztésére szolgálnak. Blended kurzusokhoz minden további nélkül készíthető ilyen blog, amely a tanulók fejlődését szolgálja, adott esetben tanfolyamra szabottan. Az ember regisztrálja magában, melyik téma okozott gondot a csoportnak az adott héten, majd készít hozzá egy kisebb blogbejegyzést, vagy akár csak egy szószedetet az aktuális anyagból, ami már egy szókincsgyakorló blog alapja lehet.

Másik lehetőség a blog használatára, ha tanulóinkkal íratjuk a posztokat. Így lehet egy izgalmas blog egyben egy online írás-projekt is. A tanfolyam tanulói hetente folytatásokat írnak egy közösen kitalált fiktív történethez. Ha tanulóink nem járatosak a blogírás technikájában, akkor természetesen megoldható, hogy nem a diák, hanem a tanár tölti fel a diákok által megírt szövegeket. A lényeg a közös munka és az eredmény, amely egy érdekes, vicces, vagy izgalmas – de mindenképpen közösen megírt történet.

 

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr19745787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása