Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Blended learning kurzusok és a wiki -1

2008.12.06. 21:17 BHajnal    Címkék: wiki szakmai blended learning

Az interneten elérhető eszközök közül nemcsak a chat és a fórum támogathatja pozitívan a blended learning kurzusokat, hanem a wiki is. Hogy mi ez és hogyan segíti a nyelvtanulást, arról szól ez a bejegyzés.

De mi az a wiki tulajdonképpen?

A wikipedia (a legnagyobb wiki) így ír róla: A wiki a hipertext rendszerek egyik fajtája, illetve maga a szoftver, ami ennek készítését lehetővé teszi. A wikiwikiweb olyan webhely, amely wiki rendszer szerint, ennek felhasználásával működik, vagyis lehetővé teszi azt, hogy a szerkesztők (vagy általános esetben bárki) a laphoz új tartalmakat adjanak, vagy azon tartalmat módosítsanak. Más szóval a wiki egy olyan program, amelynek számos különböző implementációja létezik. Segítségével egész weboldalak is működtethetők (nem feltétlenül lexikon jelleggel), de alkalmazható a hagyományos fórumok helyett is a látogatók tapasztalatainak, véleményeinek strukturáltabb megjelenítésére.

A definíció témánk szempontjából legfontosabb része az, hogy a wiki "lehetővé teszi azt, hogy a szerkesztők (vagy általános esetben bárki) a laphoz új tartalmakat adjanak", mert ez a funkció teszi lehetővé a wikiben a közös munkát, mint például a közös szövegírást.

Hogyan indítsunk útjára egy wiki-projektet?

A tanulók vagy maguk (csoportosan vagy egyénileg, akár a jelenléti órán!) írnak egy indító szöveget, vagy pedig a tanár készíti el azt. Ezután az a feladat, hogy a szöveget csoportosan vagy egyénileg, de tovább lehet írni. Ez a bizonyos szöveg lehet levél, napló, kitalált krimi vagy egyéb történet. Alternatív módon hibás szöveget is meg lehet adni, amely esetben a tanulók feladata az, hogy a szöveget helyesírásilag illetve stilisztikailag javítsák. Mivel a szövegeken a tanulók az otthoni számítógépükön is dolgozhatnak, kiválóan beilleszthetők az ilyen feladatok a blended koncepciókba.

A wiki technikai specialitása, hogy visszamenőleg megtekinthetők benne a szöveg egyes változatai, így a jelenléti órán közösen is meg lehet nézi, át lehet beszélni a szöveg születését, alakulását, fejlődését. Ezen túl megfigyelhető, hogy a diákok sokkal jobban odafigyelnek az írásbeli munka minőségére, ha azt nem csak a tanár látja, hanem mások is, ami szintén pozitívan hat a tanulási folyamatra.

Ennyit általánosságban a wikiről. A következő bejegyzésben részletesen is szeretnék majd írni arról, hogy mire kell figyelni egy wiki-projekt indításakor.

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr30808336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása