Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Néhány tipp online anyagok összeállításához

2009.02.02. 14:27 BHajnal    Címkék: hogyan szakmai blended learning

Az egyetemen az elmúlt hetekben olyan feladatot kaptam, hogy word-fájlokat dolgozzak át online anyaggá. A feladat nem túl bonyolult, ennek ellenére úgy gondoltam, megosztok Önökkel néhány alapelvet, amit én is figyelembe veszek a munkám során

Milyen célra készül egy online tananyag? 

Ha nyelvoktatásról van szó, akkor az online tananyag a nyelvvel kapcsolatos információkat tartalmazza. Táblázatokat, nyelvtani, nyelvhasználati leírásokat, példamondatokat, szómagyarázatokat.

Mire kell figyelni egy online tananyag elkészítésénél? 

Az internet számítógéphez és képernyőhöz kötött médium. Az információkat, amelyeket előhívunk, a képernyőn olvassuk, ami a szemnek sokkal fárasztóbb, mint papírból dolgozni. Ez azzal is összefügg, hogy a monitor előtt ülve nem lehet például hason fekve olvasni, ahogyan azt sokan teszik, ha könyvet olvasnak.

A tananyagkészítésnél figyelembe kell venni, hogy a diák egyszerre kisebb szekvenciákat olvas el -- tehát érdemes több rövidebb magyarázatot készíteni. A tanuló figyelmét színek és egyéb kiemelések (vastag betű, dőlt betű) segítségével irányíthatjuk. Természetesen itt is érvényes a "mindent csak mértékkel" mondás, hiszen egy papagájhoz hasonló csiricsáré nyelvtani leírás inkább zavaró, mint tanulást segítő.

Hová töltsük fel? 

Hogy hol prezentáljuk tanulónknak az adott nyelvtani anyagot, az témafüggő. Én általában a feladatok elé szoktam betenni a magyarázatokat. Ez a módszer elég jól bevált. Hasznos, ha a nyelvoktató rendszer, amellyel dolgozunk, lehetővé teszi a tananyag kinyomtatását is.

 

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr15918164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása