Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Blended learning kurzusok és a wiki -2

2008.12.12. 20:05 BHajnal    Címkék: wiki szakmai nyelviskola

Ha az ember úgy dönt, hogy egy blended learning formában szervezett nyelvi kurzusba szeretne egy wikiprojektet is beleépíteni, akkor néhány alapvető dolgot figyelembe kell venni. Ez a bejegyzés arról szól, melyek ezek az alapvető dolgok.

Kezdjük egyszerűen

Feltétlenül figyelni kell arra, hogy az írás már önmagában is nagy kihívás az idegennyelvet tanuló diákoknak. Ha ezt egy nyilvános, mások által is olvasható fórumon kell tenniük, akkor bizony elképzelhető, hogy először megijednek a feladattól. Ezért elsőre egyszerű, esetleg a csoport szintje alatti feladatokat érdemes adni a wikiprojekten belül.

Ne hagyjuk magára a projektet

Soha nem szabad a csoportot egyedül hagyni a wikivel. Nem elég a tanulóknak annyit mondani, hogy itt ez a jó kis szöveg, írjátok tovább - mert valószínűleg nem  fogják tovább írni. Először együtt érdemes kitalálni, még az órán, mi kerüljön az oldalra, aztán kis csoportokban lehet ugyanezt végezni, majd végül önálló munkaként végeztetni.

A nyilvános javítás problémái

A wiki nagy előnye a változtathatóság. Lehet benne javítani a nyelvtani és nyelvhelyességi hibákat. Ezzel a funkcióval is óvatosan kell bánni, mert lehetnek diákok, akiket zavar, ha a munkájukat valaki nyilvánosan javítja, még akkor is, ha mindenki becenéven dolgozik a wikiben.

Mutassuk meg, hogy kell használni

Egy wiki kezelése technikailag sem egyszerű. Ezért mindenképpen fontos, hogy az alapvető szerkesztési lépéseket megmutassuk a diákoknak. Ha van rá lehetőség, akkor hasznos egy közösen a gép előtt eltöltött óra. Ha van rá lehetőség, akkor az oktatási intézményben, ha nincs, akkor akár egy internetkávézóban.

A wikiprojekt nagyon sokat hozzá tud tenni a nyelvórákhoz és sokat segíthet a nyelvi készségek fejlesztésében, de nagyon körültekintően kell előkészíteni és  folyamatosan "ápolni" kell.
 

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr42819597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása