Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

"Minden olyan nyelviskola, amelyik nem aktív az interneten, már eleve vesztes."

2009.03.03. 19:55 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola

A címben olvasható idézet a 2008-as berlini Expolingua kiállításon hangzott el, a Language-Learning.net portál egyik szakértőjének szájából. (forrás: a Wirtschaft+Weiterbildung című szaklap) Én azt, hogy igaza van. Hogy miért, azt a következő blogbejegyzésben próbálom meg kifejteni.

Az online oktatás előnyei meglehetősen kézenfekvőek. Az internetfelhasználók által készített autentikus anyagok (youtube-videók, podcastok, blogok stb.) könnyen és olcsón (sokszor ingyen), a nap 24 órájában elérhetők – és a nyelvoktatásba is bevonhatók. A tanulók már most is élnek ezekkel a lehetőségekkel, sokan használják az internet kínálta online feladatokat, sokan hallgatnak hangos könyveket, néznek a videókat.

 

Miért fontos az internetes tartalmak bevonása a nyelviskolai oktatásba?

Véleményem szerint egy nyelviskola nagy hibát követ el akkor, ha a kurzustervezéskor kihagyja ezeket a lehetőségeket az ajánlatából. Ugyanis az érdeklődő, újra nyitott, tanulni vágyó diák keresi a lehetőségeket. Ha a különleges gyakorlási és plusz tanulási lehetőséget a nyelviskola nyújtja neki, akkor nem keres tovább, megmarad a megszokottnál, a megbízhatónál. Ha nem nyújtja, akkor tovább megy és elképzelhető, hogy a következő kurzusát egy olyan helyen végzi majd, ahol kielégítik az igényeit.

Természetesen vannak olyan tanulók, akik alapból még nem ismerik se az internetet, se az internet nyújtotta gyakorlási lehetőségeket. Az ő esetükben azt a lehetőséget érdemes kihasználni, hogy éppen a mi nyelviskolánktól fogja megtanulni ezeket a dolgokat, azaz a nyelven kívül még plusz tudásra is szert tesz. A legegyszerűbben ez a réteg a blended learning formában nyújtott kurzusokon keresztül érhető el, hiszen ez a forma a hagyományos oktatás előnyeit egyesíti az e-learning előnyeivel.

Mi a feltétele a sikernek?

A magára valamit adó tanár igyekszik lépést tartani a fejlődéssel, képzi magát és elsajátítja azokat a technikákat és ismereteket, amelyeket a kor megkövetel tőle. Ha egy nyelviskola ki akar emelkedni a szürke átlagból, akkor a tanárait arra biztatja, hogy legyenek nyitottak az újra.

Ne feledjük, hogy az "interneten aktívnak lenni" nem azonos azzal, hogy elkészíttetünk egy mutatós weblapot. Ennél kicsit több kell – de ennek a "többnek" ma már megvannak a lehetőségei. Csak élni kell velük.

2 hozzászólás, szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr14978201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anastasia- · http://www.myenglishteacher.eu/hu/ 2011.10.09. 22:20:05

Nagyon jó rávilágítás a jövőre. Látom, hogy a cikk még 2009-ben készült, mégis ma 2011-ben még mindig nem használják ki ezeket a lehetőségeket.

tanarbazis 2015.12.14. 18:40:08

Sziasztok!

A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!
süti beállítások módosítása