Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Mi az a blended learning?

2008.08.21. 18:52 Kruzslicz Anita    Címkék: definíció nyelviskola blended learning

Nemrég egy nyelviskola vezető, aki francia nyelvet tanít visszakérdezett, hogy mi is a blended learning, amit említettem. Akkor merült fel bennem, hogy igazából nem is tudom, hogy a nyelvoktató szakma többsége milyen néven ismeri ezt az oktatási formát. (A blended learning soknevű: nevezik még „intregrált”, hibrid”, „multi-method”, vagy „mixed mode” oktatásnak is.) De mit takar maga a név?

Definíció 1

Ha blended learningről beszélünk, akkor a hagyományos és az online oktatási formák kombinációját, "keverékét" értjük alatta. Ez a definíció már mond valamit, de sajnos kellően tág ahhoz, hogy végülis NE TUDJUK elképzelni, mi is a valóságban a blended learning.

Mint "keverékkel" kapcsolatban is sok kérdés eszembe jut, amit nyelviskola vezetők és szakmai vezetők már felvetettek (és teljesen jogosan):

  • Mert hová sorolható akkor a blended learning? A hagyományos oktatáshoz vagy az online oktatáshoz? Mert ez módszertani szempontból sem lényegtelen.
  • És ha keverék, akkor miből-mennyi van benne? Van-e ideális keverék?
  • Egyáltalán jobb lehet-e (és ha igen: miben) egy "keverék" a "tiszta formákhoz" képest?  

És ez csak néhány kérdés - amik azonban nem hiszem, hogy elüthetők azzal, hogy a blended learninget „mindig az adott célnak megfelelően” kell értelmezni. Persze ebben is van igazság. Mint ahogy az adott cél szerint egész máshogy működik például egy nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam és egy szintentartó kurzus.

Definíció 2

Lássunk tehát egy másik definíciót a blended learningre. Ha a hagyományos nyelvoktatás felől nézzük, akkor:

blended learning = hagyományos oktatás + online KIEGÉSZÍTÉS

Vagyis blended formában oktatunk, ha a hagyományos (tantermi) órák mellé online gyakorlási és/vagy konzultációs lehetőséget is biztosítunk a tanulóinknak.

A nyelviskola vezetők, akikkel már beszélgettem az online nyelvoktatás formáiról épp ezért találták szimpatikusnak a blended learninget. Mert a hangsúly itt a hagyományos oktatáson van (az online csak kiegészítés), vagyis a tanulókkal továbbra is megmarad a személyes kontaktus. Ha a névvel kapcsolatban talán nem is, ebben egyetértést tapasztaltam a nyelviskola vezetők között.

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr90626509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása