Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Beköszöntő

2008.08.11. 21:21 Kruzslicz Anita    Címkék: beköszöntő blended learning

Kruzslicz Anita vagyok és a Lingvico vezetőjeként sok nyitott és innovatív szemléletű nyelviskola vezetővel, szakmai vezetővel van szerencsém találkozni a munkám során. Az eddigi beszélgetésekből azt szűrtem le, hogy az online nyelvoktatás lehetőségén belül a blended learning oktatási forma az, ami igazán közel áll a nyelviskolákhoz. Ennek több oka is van, de talán a legfőbb, hogy ez egy olyan online oktatási forma, ahol a személyes találkozáson alapuló oktatás kiegészítéseként jelenik meg az online rész.
 
A blended learning elindításával és működtetésével kapcsolatban számos üzleti és szakmai kérdéssel találkoztam, emellett pedig olyan hasznos felvetésekkel is, melyek továbbgondolásra ösztönöztek. Azért indítottam el ezt a blogot, hogy ezek a kérdések, felvetések, vélemények és továbbgondolásaik megjelenhessenek valahol, amiből aztán hasznos ötleteket meríthetnek nyelviskola vezetők, szakmai vezetők és nyelvtanárok, és talán inspirációt nyerhetnek a blended learning alkalmazására a saját megszokott, már bevált módszereikhez illesztve.

Be kell vallanom, én nem vagyok nyelvtanár, ezért egy olyan társszerzővel közösen írom ezt a blogot, aki nyelvtanári szemmel vizsgálja a blended learninget. Ő Beck Hajnalka, a Lingvico csapatban dolgozó nyelvtanár, aki online nyelvtanárként blended learningben is tapasztalatokat szerzett és így kipróbált módszereket is át tud adni.

Hajnalka 3 éve tanít interneten keresztül, foglalkozik mind a tisztán online oktatással, mind a blended formával. A göttingeni Georg-August-Universität német nyelvi lektorátusának óraadó tanáraként az egyetemi csoportjában is alkalmazza a blended learning módszerét a nyelvóráin. Ugyanitt, az Interkulturális Germanisztika Tanszéken a mesterképzésben a "Médiák a nyelvoktatásban" című szemináriumot vezeti, ahol az online oktatás és ezen belül a blended learning elméletével és gyakorlatával ismerteti meg a hallgatókat. Ezenkívül tagja a német Teletutoren Netzwerk-nek, és alkalmanként cikket is ír az Online Tutoring Journal-ba.

A bloghoz kellemes és hasznos időtöltést kívánok!

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr39611351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása