Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Blended learning és karácsonyi szünet

2008.12.21. 21:17 BHajnal    Címkék: karácsony szakmai blended learning

Biztosan ismerős az a jelenség, hogy a tanfolyamok résztvevői a karácsonyi egy-két (esetleg 3) hetes szünet alatt elfelejtik az addig megtanult anyagot. Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy hogyan lehet ez ellen tenni a blended learning segítségével.

Az internet nyújtotta anyagok között nem nehéz találni ilyentájt olyanokat, amelyek az ünneppel, a karácsonyi szokásokkal foglalkoznak. Ezeknek a segítségével érdekes és izgalmas online feladatokat lehet készíteni, amelyeket a szünet napjaira lebontva lehet házi feladatnak feladni. Fontos, hogy ezek a szünetes házik ne legyenek túl hosszúak, se túl bonyolultak – inkább érdekesek, színesek, szórakoztatók. Lehet köztük egyszerű quiz, vagy keresztrejtvény, netalán egy-egy egyszerűbb hallott szövegértési feladat.

Ezeket a feladatokat külön adagokba összerakva adjuk ki a tanulóknak, megkérve őket, hogy minden nap csinálják meg az arra a napra kiadott feladatot. Ha a csoportunk "lógós", akkor megtehetjük azt is, hogy a feladatokat a "lejárat napján" egyszerűen töröljük a listából, így pl. a december 28-ára kiadott feladatot csak december 28-ig lehet megoldani, 29-én már nem. Míg a "szüneti feladatok" a hagyományos órákon is bevethetők, addig ez a záros határidőn belüli feladatmegoldási mód csak az online feladatoknál alkalmazható és segítségével elkerülhető az az effekt, hogy a tanulók a szünet utolsó napján, rohammunkában oldják meg az összes feladott feladatot.

Ha csoportunk játékos, akkor meg lehet a tanfolyamrésztvevőkkel beszélni, hogy a legjobb eredényt elérő (vagy elérők) a szünet uán meglepetés ajándékot kapnak.

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr54835684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása