Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Milyen eszközre van szükség a blended learninghez?

2008.09.01. 18:07 BHajnal    Címkék: hogyan szakmai nyelviskola blended learning

Anita az előző bejegyzésben a "blended" szemléletet úgy írta le, mint az online gyakorlás tanári kontrollját. Ebben a bejegyzésben most arról olvashat, hogyan valósítható meg ez a gyakorlatban, vagyis milyen eszközre van szükség a blended learning tanfolyamokhoz.

Nézzük először sorban, hogy tanárként melyek azok az igények, amelyeket az online tanulási környezet ellenére sem szeretnénk feladni.

Online is

  • szeretném ugyanolyan egyszerűen és gond nélkül elkészíteni a kiegészítő feladatokat, mintha word-del dolgoznék.
  • szeretném az elkészített feladataimat könnyedén megtalálni, ugyanúgy, mint a számítógépem könyvtáraiban.
  • szeretném a gyakorlatokat kiosztani a tanulóknak úgy, hogy az nekem ne jelentsen extra munkát, mint ahogy például 15 e-mail személyre szabott elküldése.
  • szeretném minél egyszerűbben, de ugyanakkor hatékonyan ellenőrizni a tanítványaim feladatait, és szeretném követni az előrehaladásukat is.

Miket kell tudnia egy blended learninghez használt eszköznek?

Szükség van tehát egy olyan eszközre, amelyik mindezt lehetővé teszi.

  • Lehessen vele interaktív (önjavító) feladatokat készíteni, s ezeket egy feladatbankban úgy tárolni, hogy bármikor könnyedén elő lehessen hívni őket.
  • Egy feladatbankból a különböző tanfolyami csoportoknak feladatokat is lehessen válogatni, mégpedig az alapján, hogy éppen hol jár az adott csoport az anyagban.
  • Az eszköz támogassa azt is, hogy a feladatok kiosztását kontrollálni tudjuk, vagyis a segítségével ki tudjuk egy adott csoportnak osztani az aktuális házikat, és emellett pontosan lássuk minden csoportnál, hogy eddig milyen feladatokat kapott már (hol tart).
  • Sokat segít a blended formában zajló kurzusoknál, ha könnyen és gyorsan tudjuk a tanulók munkáját ellenőrizni, és így például már az óránk előtt meg tudjuk nézni, hogy mindenki elkészítette-e a házit. A tanulási folyamat optimális támogatásához tehát látnunk kell a tanulók feladatmegoldásait, az általuk elkövetett hibákat, és a csoportok előrehaladását is. Vagyis a szükséges eszköznek rendelkeznie kell egy olyan funkcióval, amelyik a feladatok javítását írott, valamint statisztika formájában is tárolja, és ezek az adatok bármikor visszanézhetők.

Azokat az eszközöket, amelyek a fenti funkciók mindegyikével rendelkeznek, és nincs szükség külön programokra (például a feladatkészítéshez), online nyelvoktató rendszereknek nevezik. Egy ilyen rendszer választásakor érdemes megnézni, hogy teljesíti-e a blended learninggel szemben támasztott összes fent leírt igényt, hogy ne kelljen mellé még egy-két plusz eszközt beszerezni és használni.

Ennyit a blended learning oktatás technikai oldaláról. A következő bejegyzésben a blended learninget már szakmai szempontból vizsgáljuk, ott majd arról olvashat, hogy hogyan egészíthet ki egy hagyományos tanfolyamot úgy, hogy az blended formájú tanfolyam legyen.

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr88626728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása