Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Szerdai üzleti tippek: Honnan tudják a tanulók, melyik városban van a nyelviskolánk?

2008.10.07. 23:10 Kruzslicz Anita    Címkék: marketing üzleti nyelviskola üzleti tippek

Az Ön nyelviskolája melyik városban működik?

És ez első pillantásra látszik a honlapján is?
A mai Szerdai üzleti tippek egy olyan hibáról szól, amit tudtán kívül számos nyelviskola elkövet a honlapjával, és ami miatt valószínűleg sok érdeklődőt veszítenek el nap mint nap – még azelőtt, hogy egyáltalán kapcsolatba kerültek volna velük. Most 3 tippet olvashat, hogyan kerülheti el ezt a hibát.

A munkám során sok nyelviskola honlapját néztem már meg, és azt tapasztaltam, hogy nagyon soknál szó szerint kutatni kell az információ után, hogy mégis hol, melyik városban működik a nyelviskola. Mivel én nyelviskolákkal foglalkozom, ezért ki is kutattam (sokszor végül egy eldugott oldalon találtam meg). De ha egy érdeklődő nyelvtanulóról van szó, akkor ő nem fogja megtenni ezt a szívességet a nyelviskolának.

Mi az, amit az elsők között néz meg a honlapunkra látogató?

A honlapra látogatónak fontos tudnia már első ránézésre is, hogy egyáltalán relevánsak lehetnek-e számára a honlapon található információk (csak ebben az esetben fogja tüzetesebben átnézi a honlapunkat), és a relevancia egy nyelviskola esetében elsődlegesen a helyen dől el. Hiszen az internetező bárhol élhet az országban, épp ezért számára csak akkor leszünk egyáltalán érdekesek, ha mi is ugyanabban a városban (vagy még megközelíthető közelségben) vagyunk.

Hogyan tegyük egyértelművé, hol is van a nyelviskolánk?

1. Írjuk ki a címünket a főoldalra!
Első lépésként nézzük meg a honlapunkat, és (ha még nem így van) válasszuk ki azt a helyet a főoldalon, ahová feltesszük a nyelviskola pontos címét. Fontos, hogy rögtön szembe tűnjön, épp ezért már az sem túl jó megoldás, ha csak a honlap alsó részén valahol jelenik meg (pl. a láblécben), amihez már gördítenie kell a honlapunkra látogatónak. A legjobb tehát valahol a honlap tetején-közepén elhelyezni a címünket.

2. Legyen a honlapunkon Elérhetőség oldal!
Érdemes (ha még nincs) egy Elérhetőség oldalt is feltenni a honlapunkra, ahol ugyancsak megjeleníthető a címünk. De fontos, hogy ez nem helyettesítheti a főoldalon elhelyezett címünket, mert egy honlap akkor hatékony, ha minél kevesebb kattintással tudja elérni a számára fontos információkat az érdeklődő.

3. Használjuk ki a title-t!
Ne felejtkezzünk el a title-ről sem (magyarul: címsor, de mivel ezt a szót másra is használjuk, ezért az angol elnevezést használom). Ide is írjuk be, vagy írattassuk be a honlapkészítővel a várost, ahol a nyelviskolánk működik.

Mi az a title és miért fontos?

  • A title egyrészt a honlap megnyitásakor a böngésző fejlécében jelenik meg.

Mint itt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Másrészt a title (és a hozzá kapcsolódó leírás) jelenik meg a keresők találati listájában is, ha kidobja a kereső a honlapunkat. Az internetezők számára ez fontos információ ahhoz, hogy egyáltalán érdemes-e rákattintaniuk épp a mi honlapunkra a 231872 találat közül. (Vagyis, ha azt a városnevet látják meg a title-ben, ahol ők laknak, akkor az már egy számukra releváns honlap lesz, és meg is nézik.)

Így néz ki a title a találati listában:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Harmadrészt a title a keresőknek is fontos, mert ezek a keresőszóhoz legjobban illő találatokat dobják ki. Sőt, eszerint rangsorolják a találatokat, így ha egy megfelelő szó van a title-ben, a honlapunk jobb helyezést fog elérni a találati listában is. (Például valaki beírja keresőszónak, hogy nyelviskola és Pécs, akkor a pécsi nyelviskolák – feltéve, ha a Pécs szó bent van a title-ben – a találati lista elején fognak megjelenni.)

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr19702071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása