Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Változatos online gyakorlás blended kurzusoknál: videós anyagok

2008.11.05. 19:35 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola blended learning

A blended órák kiegészítéseként otthonra nem csak podcastos, hanem videós feladatokat is adhatunk. Az internet bőven kínál anyagot érdekesebbnél érdekesebb feladatokhoz, legyen szó önálló szövegalkotásról, vagy szövegértésről. Bejegyzésemben mindkét változatra találnak példát.

Filmrészlet feliratozás

Igen érdekes és izgalmas szövegalkotó házi  feladatokat lehet adni diákjainknak: Az indiai Bombay TV például kiváló lehetőséget kínál rövidke filmrészletek szinkronizálására, illetve feliratozására. Feliratozásnál a szerzők segítségként megadják, hogy hány szövegegység van a kiválasztott részletben, így a tanulónak nem kell mást tenni, mint beírni az általa kigondolt szövegeket, majd elmenteni a filmecskét, amelynek az URL-jét elküldheti nekünk és a csoport többi tagjának.

Álljon itt mintaként egy videó, amelyiket az egyik hallgatóm készített: klikkeljen ide.

A Bombay TV által nyújtott lehetőséget úgy is kihasználhatjuk, hogy a filmet nem az egyértelmű kommunikációs helyzeteknek megfelelően feliratozzuk. Konkrétan arra gondolok, hogy ha valaki bejön a szobába, kezet nyújt a másiknak  és mond valamit, akkor mi azt írjuk a képkocka alá, hogy "Viszontlátásra!", ami ebben az esetben nem felel meg a szituációnak. A tanuló feladata az, hogy megállapítsa, illik-e a szöveg a szituációhoz és ha nem, akkor mi lenne a helyes megoldás.

Tipp szövegértési feladatokhoz

Ha "hagyományos" szövegértési feladatot készítünk videókhoz, akkor arra kell figyelni, hogy a feladatoknál olyan kérdésekkel dolgozzunk, amelyek megválaszolásához nem elegendő a képet nézni, hanem a szöveget is érteni kell.  Ezt figyelembe véve a videókból hasonló feladatokat készíthetünk, mint a hagyományos hanganyagokból.

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr76752709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása