Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Változatos online gyakorlás blended kurzusoknál: podcastok

2008.10.24. 22:28 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola blended learning

Mint bizonyára észrevették már, a legutóbbi két szakmai posztban az online gyakorlás lehetőségeit gyűjtöttem össze, és ebben a bejegyzésben is egy ilyen lehetőségről írok.

Hogy ez miért fontos és miért érdemes ilyen megoldásokon elgondolkodni? Azért, mert a blended learning kurzusoknál az otthoni gyakorlás nagyon változatossá tehető, így a tanuló szívesen foglalkozik a nyelvvel - otthon, egyedül is. Számtalan lehetőség rejlik az online gyakorlásban, a sorozatban ehhez adok ötleteket, olyanokat, amiket én is kipróbáltam és tetszett a diákjaimnak.

A mai bejegyzésben a podcastok házi feladattá történő feldolgozásáról írok. De mik is a podcastok és hogyan lehet őket használni a nyelvoktatásban?

Mi az a podcast?

A podcastok az interneten elérhető és - nagyrészt térítésmentesen - letölthető hang- vagy esetleg videóanyagok. A választék az egyszerű szövegektől a kimondottan komoly, rádiószínvonalú és minőségű anyagokig terjed, tehát igen széles. Némely podcast minősége (nyelvileg és technikailag) akár meg is haladja a nyelvi CD-k minőségét.

Hogyan használhatók a podcastok a nyelvoktatásban?

A tanulók számára az egyik legnehezebb a nyelvtanulásban az élőszöveg megértése. Sokszor az órán nincs is elég idő az ilyen gyakorlatokra. Éppen ezért a hallás utáni értés fejlesztéséhez nagyon hasznosak a podcastok, amelyeket otthon annyiszor hallgat meg a tanuló, ahányszor csak akar.

A podcastokat gyűjtő oldalakon kiválasztható a hagyományos órán tárgyalt tananyaghoz illő szöveg, melyhez interaktív feladatok készíthetők a hallás utáni értés fejlesztéséhez. Így a tanulók életszerű, autentikus anyagok segítségével, testre szabottan gyakorolhatnak.

Ha találunk egy jó anyagot, de nem használhatjuk ingyenesen, akkor megoldhatjuk úgy is a feladatkészítést, hogy a feladat instrukciójába betesszük a podcast linkjét, így nincs szükség a podcast letöltésére. A tanulónk egyszerűen a linken keresztül eljut az eredeti podcasthoz és miután meghallgatta, megoldja a hozzá készített feladatot.

Néhány podcast gyűjtőoldal:

http://www.podcast.de/ - német nyelvű podcastok, itt például az aktuális időjárásjelentést is meg lehet hallgatni

http://podcast.com/ - angol nyelvű podcastok

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr11730147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása