Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Kell-e speciális tudás a blended learning kurzusok vezetéséhez?

2008.08.25. 18:25 BHajnal    Címkék: hogyan szakmai blended learning

A blended learning kurzusokkal kapcsolatban felmerülhet, hogy kell-e valamilyen speciális ismeret ahhoz, hogy egy nyelviskola ilyen tanfolyamokat indítson. Kell-e valamilyen plusz szakmai tudás és szükség lehet-e komolyabb számítástechnikai ismeretre és múltra a tanárok részéről?

Be kell vallanom, hogy én 3 éve tanítok németet blended és tisztán online formában, de nincs sem ECDL papírom, sem egyéb számítástechnikai végzettségem. Hogy blended formában tanítsak, elég volt annyi számítástechnikai ismeret és készség, mint amennyi egy e-mail elküldéséhez, vagy egy szöveg Word-ben megírásához szükséges.

Változatlan szerepben

Mind a szakmai oldaláról, mind a számítástechnika felől nézve tehát csak azt tudom mondani, hogy nem kell különleges tudás a blended learninghez. Mert hogy is néz ki egy blended formájú kurzus? Mint minden tanfolyamnál, ennél is kell ugye egy tanfolyami koncepció és egy cél, amit el szeretnénk érni a tanulókkal (például a cél a nyelvvizsga felkészítés). Ha ez megvan, akkor a nyelvtanár az óráin teljesen hagyományos módon végigveszi a kitűzött cél eléréséhez szükséges anyagot. A tanulók is a megszokott módon járnak el a nyelviskolába: hetente egyszer vagy többször. Az egyetlen különbség az, hogy a blended formában tanulók – a hagyományosan tanulókkal ellentétben - a házi feladatokat, gyakorló feladatokat nem munkafüzetben, fénymásolt lapokon, hanem online oldják meg.

Tehát a tanár szerepe nem változik, a blended learning tanfolyamon is ő a tanulási folyamat szervezője és irányítója, és éppen arra a szaktudásra van szüksége, mint a hagyományos órák megtartásához. Hogy az órák előtt lehetősége van online megnézni a javított feladatok megoldásait, a gyakorló fogalmazásokat, vagy éppen a tanulók által a nyelvvizsga előkészítéshez írott mintaleveleket, az sem követel tőle különösebb plusz tudást. Nincs szüksége extra tanulmányokra, különleges tanfolyamokra, sem pedig speciális képességekre.

Egy magántanár példája

És hogy ne csak magamat említsem, itt van például az a magántanár is, akivel egyszer interjút készített a Lingvico az online tanításról. Ő nagyjából kikapcsolni-bekapcsolni tudta a gépét, amikor elkezdte. Bár ez a magántanár nem blended formában oktat (igaz, a gyakorló feladatok küldése, amit csinál, hasonlít a blended formájú oktatáshoz, csak nincsenek személyes órák), sok érdekes dolgot mond az interjúban, ami használható a blended-learning oktatásnál is. Az interjú itt érhető el.

Szóljon hozzá!





A bejegyzés trackback címe:

https://blendedlearning.blog.hu/api/trackback/id/tr82632486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása