Főoldal Szakma Marketing Üzlet Üzleti tippek

HTML

Iratkozzon fel blog értesítőre!

Ha megadja az e-mail címét, egyből értesülhet a legfrissebb bejegyzésekről:

Ide írja az e-mail címét:

Feliratkozás után egy e-mailt fog kapni, és a benne lévő linkre kattintva erősítheti meg a feliratkozását.

Blended learning blog

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások. Tapasztalatok, tippek, információk azoknak a nyelviskola vezetőknek, szakmai vezetőknek és nyelvtanároknak, akiket érdekel a blended learning akár tanári, akár üzleti szemmel.

Ha Önnek kérdése van, vagy megosztaná véleményét, tapasztalatait, akkor ide írjon: blendedlearningblog@gmail.com.

Szerzőink:
Szerzőink beköszönnek »

Mi is az a blended learning?

A blended learning az online nyelvoktatás egyik formája. Ez egy "kevert" oktatási forma, amiben a hagyományos, személyes oktatás egészül ki online oktatással.
Bővebben »

A blended learning és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Utolsó kommentek

Friss topikok

"Minden olyan nyelviskola, amelyik nem aktív az interneten, már eleve vesztes."

2009.03.03. 19:55 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola

A címben olvasható idézet a 2008-as berlini Expolingua kiállításon hangzott el, a Language-Learning.net portál egyik szakértőjének szájából. (forrás: a Wirtschaft+Weiterbildung című szaklap) Én azt, hogy igaza van. Hogy miért, azt a következő blogbejegyzésben próbálom meg kifejteni.

2 hozzászólás, szóljon hozzá!

Blended learning - Digital Publishing módra

2009.02.18. 18:34 BHajnal    Címkék: szakmai learntec

A Digital Publishing Európa egyik vezető nyelvoktató szoftverkészítő cége. Terméklistájukon az online szótáraktól kezdve az interaktív hangoskönyveken és nyelvoktató CD-ROM-okon keresztül sok minden megtalálható. A cég mégis úgy döntött, hogy ezt a lenyűgözően sokszínű termékskálát a blended learning alapú nyelvoktatással is kibővíti. Erről szól a következő bejegyzés.

Szóljon hozzá!

Learntec 2009

2009.02.09. 18:15 BHajnal    Címkék: szakmai learntec

Évente egyszer, általában február elején kerül megrendezésre Karlsruhe-ban a német nyelvterület egyik legnagyobb oktatástechnológiai és e-learning kiállítása és kongresszusa, a Learntec. 2006 óta veszek részt rajta rendszeresen, idén előadóként is bemutatkozhattam.

Szóljon hozzá!

Néhány tipp online anyagok összeállításához

2009.02.02. 14:27 BHajnal    Címkék: hogyan szakmai blended learning

Az egyetemen az elmúlt hetekben olyan feladatot kaptam, hogy word-fájlokat dolgozzak át online anyaggá. A feladat nem túl bonyolult, ennek ellenére úgy gondoltam, megosztok Önökkel néhány alapelvet, amit én is figyelembe veszek a munkám során

Szóljon hozzá!

A hangfájlokról az online nyelvoktatásban

2009.01.18. 20:44 BHajnal    Címkék: technika szakmai

A képek mellett a nyelvoktatásban (offline vagy online) nagy szerepet játszanak a hanganyagok. Fellelésük, feldolgozásuk és portálra feltöltésük nem mindig problémamentes. Ebben a bejegyzésben ehhez szeretnék néhány tippet adni.

Szóljon hozzá!

Amit a képméretezésről tudni kell online anyagok készítésekor

2009.01.08. 20:52 BHajnal    Címkék: technika szakmai

2009-es első írásaimat a technikának szentelem, amely az online anyagkészítésnél a használt online nyelvoktató rendszertől függetlenül is igen fontos szerepet játszik. Ebben a bejegyzésben a képméretezés lesz a téma.

Szóljon hozzá!

Karácsonyi Üdvözlet

2008.12.24. 11:19 BHajnal    Címkék: karácsony

Kedves Olvasók!

Mindannyiuknak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánunk!

Szóljon hozzá!

Blended learning és karácsonyi szünet

2008.12.21. 21:17 BHajnal    Címkék: karácsony szakmai blended learning

Biztosan ismerős az a jelenség, hogy a tanfolyamok résztvevői a karácsonyi egy-két (esetleg 3) hetes szünet alatt elfelejtik az addig megtanult anyagot. Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy hogyan lehet ez ellen tenni a blended learning segítségével.

Szóljon hozzá!

Blended learning kurzusok és a wiki -2

2008.12.12. 20:05 BHajnal    Címkék: wiki szakmai nyelviskola

Ha az ember úgy dönt, hogy egy blended learning formában szervezett nyelvi kurzusba szeretne egy wikiprojektet is beleépíteni, akkor néhány alapvető dolgot figyelembe kell venni. Ez a bejegyzés arról szól, melyek ezek az alapvető dolgok.

Szóljon hozzá!

Blended learning kurzusok és a wiki -1

2008.12.06. 21:17 BHajnal    Címkék: wiki szakmai blended learning

Az interneten elérhető eszközök közül nemcsak a chat és a fórum támogathatja pozitívan a blended learning kurzusokat, hanem a wiki is. Hogy mi ez és hogyan segíti a nyelvtanulást, arról szól ez a bejegyzés.

Szóljon hozzá!

A nyelvoktató rendszer mint a jelenléti órákat összekötő híd

2008.11.25. 19:43 BHajnal    Címkék: szakmai blended learning

Már többször szóba került, hogy a blended learning kurzusok sikerét vagy sikertelenségében illetően döntő szerepe van a munkánkat támogató nyelvoktató rendszernek, amelyet használunk. Egy korábbi begjegyzésben részletesen leírtam, milyen egy nyelvtanár szemszögéből az optimális online nyelvoktató rendszer. Többször írtam már arról is, hogyan lehet egy ilyen rendszert a házi feladatok online megoldatására használni, most pedig arról írok egy konkrét példán keresztül, hogyan lehet egy ilyen rendszert úgy használni, hogy mint egy híd, összekösse egymással a hagyományos jelenléti órákat.

Szóljon hozzá!

Változatos online gyakorlás blended kurzusoknál: videós anyagok/2

2008.11.19. 20:16 BHajnal    Címkék: szakmai blended learning

November elején írtam már egyszer a videós anyagok lehetséges felhasználási módozatairól a blended learning jellegű órákon. Ebben a bejegyzésben ezt a témát szeretném egy filmkészítő program bemutatásával tovább folytatni, illetve kiegészíteni.

Szóljon hozzá!

Változatos online gyakorlás blended kurzusoknál: keresztrejtvények

2008.11.13. 21:12 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola blended learning

A hagyományos nyelvórákon már régen teret hódítottak, így a blended jellegű foglalkozásokhoz is csak ajánlani tudom a keresztrejtvényeket. Minden hasznosságuk ellenére azonban van egy hibájuk: nem egyszerű őket elkészíteni. Az internet azonban erre is kínál megoldást! Ebből a bejegyzésből kiderül, hogyan.

Szóljon hozzá!

A chat szerepe a blended learning jellegű oktatásban

2008.11.08. 16:47 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola blended learning

A blog és a fórum mellett a chat a harmadik olyan internetes kommunikációs eszköz, amit szinte minden felhasználó ismer. A jelen bejegyzés arról fog szólni, hogy hogyan lehet a chatet a blended learning koncepcióba beilleszteni és a jelenléti órák valamint a netes kommunikáció közötti hídnak használni. 

Szóljon hozzá!

Változatos online gyakorlás blended kurzusoknál: videós anyagok

2008.11.05. 19:35 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola blended learning

A blended órák kiegészítéseként otthonra nem csak podcastos, hanem videós feladatokat is adhatunk. Az internet bőven kínál anyagot érdekesebbnél érdekesebb feladatokhoz, legyen szó önálló szövegalkotásról, vagy szövegértésről. Bejegyzésemben mindkét változatra találnak példát.

Szóljon hozzá!

Blog a blended learning órán

2008.11.02. 16:52 BHajnal    Címkék: blogok szakmai blended learning

A fórumokról írott bejegyzésemben szóltam arról, hogy a fórum mintegy hidat képez a tantermi óra és az online elkészítendő házifeladatok között és akár az órai viták, beszélgetések meghosszabbításának is tekinthető. Ilyen minőségében nem a fórum az egyetlen, amit a blended órák kiegészítéseként alkalmazni lehet. Hasonló funkciókat láthat el egy blog is. Ebben a bejegyzésben arról olvashat, hogyan is használható a blog a nyelvoktatásban.

Szóljon hozzá!

A fórum szerepe a blended learning órákon

2008.10.30. 09:55 BHajnal    Címkék: fórum szakmai blended learning

Előző bejegyzéseimben azzal foglalkoztam, hogy hogyan lehet az órai munkát változatos  online házi feladatokkal színesíteni. A házi feladat egyik különleges fajtája, ha fórumozásra kérjük a tanítványainkat. Ezt több féle módon, több célt is szem előtt tartva tehetjük. Hogy hogyan, arról szól ez a post.

Szóljon hozzá!

Változatos online gyakorlás blended kurzusoknál: podcastok

2008.10.24. 22:28 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola blended learning

Mint bizonyára észrevették már, a legutóbbi két szakmai posztban az online gyakorlás lehetőségeit gyűjtöttem össze, és ebben a bejegyzésben is egy ilyen lehetőségről írok.

Hogy ez miért fontos és miért érdemes ilyen megoldásokon elgondolkodni? Azért, mert a blended learning kurzusoknál az otthoni gyakorlás nagyon változatossá tehető, így a tanuló szívesen foglalkozik a nyelvvel - otthon, egyedül is. Számtalan lehetőség rejlik az online gyakorlásban, a sorozatban ehhez adok ötleteket, olyanokat, amiket én is kipróbáltam és tetszett a diákjaimnak.

A mai bejegyzésben a podcastok házi feladattá történő feldolgozásáról írok. De mik is a podcastok és hogyan lehet őket használni a nyelvoktatásban?

Szóljon hozzá!

Linkajánló: ötletek, tanácsok online marketinghez

2008.10.22. 20:58 Kruzslicz Anita    Címkék: marketing online marketing üzleti nyelviskola

Előttünk áll egy hosszú hétvége, így ma összegyűjtöttem néhány blogbejegyzést olvasnivalónak. Olyan cikkeket válogattam, amik segítséget adhatnak az internetes megjelenéshez és hirdetéshez.

Tanácsok jó honlaphoz:
http://www.bloblo.hu/post/label/4758/Mitl-lesz-sikeres-egy-cges-weblap

Hogyan olvasnak az emberek az interneten?
http://b2bonline.blog.hu/2007/01/08/szovegiras_a_weben_i_resz_netes_olvasasi

Ha már van honlapunk, hogyan népszerűsítsük? (linkkapcsolatok)
http://damjanovich.hu/cikkek/linkkapcsolatok-epitese-a.html

101 taktika linkkapcsolatok építésére (haladóknak):
http://link.blog.hu/2007/11/29/101_hatekony_link_building_taktika

Mi a keresőoptimalizálás és mi a keresőmarketing?
http://www.primodesign.hu/blog/keresooptimalizalas-vs-keresomarketing

Hogyan működik a Google Adwords?
http://www.primodesign.hu/blog/online-marketing-google-adwords

Hogyan működik az ETARGET?
http://www.etarget.hu/etarget_description.php

Tanácsok a CTnetwork oldalán a hatékony hirdetéshez: 
http://ctnetwork.hu/hatekony.php

Szóljon hozzá!

Hétfői üzleti tippek: Ha nem a specializálódást választja, akkor kombinálja jól a szolgáltatásait

2008.10.20. 16:27 Kruzslicz Anita    Címkék: marketing üzleti nyelviskola üzleti tippek

Sok nyelviskola választja a specializálódás helyett a több lábon állást. Elsősorban azzal érvelnek, hogy így innen is bejöhet néhány tanuló és onnan is – és csak így tudnak megélni a piacon. Én alapvetően nem értek egyet ezzel az érveléssel. (Egy párhuzammal élve: csak gondoljunk a fák metszésére. Bár nem vagyok szakértője a témának, azt azért tudom, hogy az egyik ok, amiért ezt csinálják az az, hogy gazdagabb terméshozamot érjenek el. Vagyis először ritkítani, visszanyesni kell, mert így több jut a néhány "kiválasztottra", amik aztán ezt meg is hálálják.)

De mi van akkor, ha mégis a gazdag szolgáltatási paletta mellett döntünk? Hogyan lehet ezt jól kihasználni?

Szóljon hozzá!

Változatos online gyakorlás blended kurzusoknál: mini online mozi.

2008.10.17. 10:49 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola blended learning

A nyelvórákon, legyen az hagyományos, vagy live-online, gyakran kapják a tanítványok azt a feladatot, hogy írjanak egy párbeszédet a tanult témában. Ezt meg lehet oldani hagyományos módon, vagy online. Bejegyzésem egy ilyen online lehetőséget mutat be.

Szóljon hozzá!

Hétfői üzleti tippek: Cégek elérése a könyvelőiken keresztül

2008.10.12. 21:50 Kruzslicz Anita    Címkék: marketing üzleti nyelviskola üzleti tippek

A Haszon Magazin egyik idei számában olvastam a "Hasznos Tippek" rovatban, hogy egy nyelviskola felmérése szerint 10 kis- és középvállalkozásból csupán 3 használja ki a szakképzési hozzájárulást, amit az alkalmazottaik nyelvi képzésére is fordíthatnának. Erről jutott eszembe egy ötlet, ami talán segít, hogy a cégekben tudatosítsuk ezt a lehetőséget.

Szóljon hozzá!

Változatos online gyakorlás blended kurzusoknál: keresztrejtvények

2008.10.08. 21:02 BHajnal    Címkék: szakmai nyelviskola blended learning

Az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyer a nyelvoktatásban a játékosság és a játékos feladatok. Ezekről természetesen a  blended learning rendszerű órákon sem kell lemondanunk!  Hogy az otthoni gyakorlást színesebbé és változatosabbá tegyük, érdemes időnként egy-egy interaktív keresztrejtvényt is bevetni.

Szóljon hozzá!

Szerdai üzleti tippek: Honnan tudják a tanulók, melyik városban van a nyelviskolánk?

2008.10.07. 23:10 Kruzslicz Anita    Címkék: marketing üzleti nyelviskola üzleti tippek

Az Ön nyelviskolája melyik városban működik?

És ez első pillantásra látszik a honlapján is?
A mai Szerdai üzleti tippek egy olyan hibáról szól, amit tudtán kívül számos nyelviskola elkövet a honlapjával, és ami miatt valószínűleg sok érdeklődőt veszítenek el nap mint nap – még azelőtt, hogy egyáltalán kapcsolatba kerültek volna velük. Most 3 tippet olvashat, hogyan kerülheti el ezt a hibát.

Szóljon hozzá!

Hétfői üzleti tippek: Bejárósok mint lehetséges ügyfelek

2008.10.05. 14:55 Kruzslicz Anita    Címkék: marketing üzleti nyelviskola blended learning üzleti tippek

Ez egy sorozatindító bejegyzés lesz, és mivel ez egy új sorozat első darabja a blogon, ezért mesélek kicsit a tervekről is. A Pénteki linkajánló mellett ez az új sorozat – reményeink szerint – inspirációt ad majd a nyelviskolája marketingjéhez. Ezentúl minden hétfőn és szerdán egy-egy üzleti tippel jelentkezünk, legyen az egy konkrét ötlet új szolgáltatás bevezetésével kapcsolatban, vagy rámutatás egy (talán) még kihasználatlan lehetőségre az ügyfélszerzésben, és még sok minden más. Ami közös, hogy bármelyik tipp új lökést adhat az üzlethez.

Ajánlom hát olyan nyelviskola vezetőknek és marketingeseknek, akik új lehetőségeket keresnek a nyelviskolájuk felpörgetéséhez, vagy egyszerűen nyitottak az új dolgokra.

Ennyit bevezetőül, lássuk akkor a mai tippet, ami egy lehetséges ügyfélcsoportról szól, a bejárósokról.

Szóljon hozzá!

süti beállítások módosítása